شهردار منطقه ۱۷ تهران از تولید ترکیب خاص از گیاه ابریشم مصری با خاصیت آفتکشی برای اولین بار در ایران خبر داد که سازگاری کامل با محیط زیست دارد.
به گزارش شهرنامه به نقل از پایگاه خبری تحلیلی شهر و روابط عمومی شهرداری منطقه۱۷ تهران، محمود کلهری اظهار داشت: برای نخستین بار از این گیاه خاص که در بوستانها به وفور دیده می شود برای تولید آفت کش بر پایه گیاهی و متناسب با محیط زیست استفاده شد که امیدواریم به زودی به تولید انبوه برسد.
وی افزود: این آفتکش از تلاش مطالعاتی و پژوهشی کارشناسان و پژوهشگران کلینیک گل و گیاه منطقه۱۷ بر روی گیاه ابریشم مصری که به پرنده زرد بهشتی معروف است و در بوستانهای شهر به وفور دیده می شود، به دست آمده و سازگار با محیط زیست است.
کلهری با اشاره به خواص این آفتکش گفت: خواص آفتکشی این گیاه علیه سفیدبالک، اولین بار توسط کارشناس گیاهپزشک منطقه در سال۹۵ در بوستان قرآن شناسایی و در جلسه کارگروه سفیدبالک مناطق ۲۲ گانه عنوان شد. بخش گیاهپزشکی این اداره تاکنون اثرات آفتکشی این ترکیب گیاهی را بر روی شتهها آزمایش کرده که درصد تلفات این آفت در شرایط آزمایشگاهی و مزرعه بوستان سلامت موفقیتآمیز بوده است.

شهردار منطقه۱۷ با تقدیر از تلاش علمی کارشناسان این منطقه اظهار داشت: این ترکیب برای نخستین بار توسط کارشناسان شاغل در کلینیک گل و گیاه این منطقه شناسایی و توسط پژوهشگرانی چون زینب کیخسروی، مریم نگهبان و اصغر صالح پی گرفته شد و در نهایت نتایج علمی آن پس از آزمایش بر روی گونههای مختلف آفات، در قالب مقالات علمی به ثبت رسید.
شهردار منطقه ۱۷ تهران ادامه داد: این ترکیب طوری طراحی شده که قابلیت نگهداری در هر زمان و مکانی را دارد و کاملا سازگار با محیط زیست است و اثر منفی بر انسان، حیوانات و محیط زیست ندارد و بدین شکل عمل میکند که مثل چسب و تله میماند و با بویی که دارد حشرات را جذب میکند. این ترکیب برای رسیدن به تولید انبوه به ۸ ماه زمان نیاز دارد اما تولید آن به نام منطقه ۱۷ به ثبت رسیده است و برای اولین بار در ایران شاهد ساخت ان از گیاه ابریشم مصری هستیم.
شهردار منطقه ۱۷ با اشاره به نتایج مثبت آزمایش این آفتکش گفت: این آفتکش گیاهی از مرحله اولیه آزمون بر روی آفتها با سربلندی بیرون آمده و هم اکنون بر روی زنبورها در حال آزمایش است. امیدواریم به زودی بتوانیم این محصول گیاهی را به تولید انبوه برسانیم.
به گفته وی در حال حاضر نامی برای این آفت کش گیاهی انتخاب نشده و به زودی فراخوانی از سوی روابط عمومی منطقه برای انتخاب نام مناسب این محصول برگزار خواهد شد.